Najnowsze trendy w żywieniu mówią, że najlepiej spożywać produkty lokalne, sezonowe i pochodzące z upraw ekologicznych. Na szczęście właśnie taką ofertę prezentuje co miesiąc Jarmark Produktów Regionalnych w CH Blue City.
17,18,19 lutego br. w CH Blue City pod fontanną odbył się cykliczny Jarmark Produktów Regionalnych.
Lokalność – to pochodzące z Mazowsza sery, pieczywo, wędliny i wypieki. Sezonowość – przetwory, nalewki i kompoty. A ekologiczność – certyfikaty zdrowej, smacznej i wykonywanej zgodnie z tradycyjnymi przepisami żywności. Nic tylko przygotować się na duże zakupy!
Kolejne planowane jarmarki:
16–18 marca
30 marca – 6 kwietnia – Jarmark Wielkanocny
20–12 kwietnia
18–20 maja
22–24 czerwca
14–16 września
19–21października
16–18 listopada
10–23 grudnia – Jarmark Bożonarodzeniowy
(ostateczne terminy jarmarków mogą ulec zmianie)
Centrum handlowo-rozrywkowe Blue City to unikalny w skali kraju projekt centrum czwartej generacji, łączący w sobie funkcje handlową, rozrywkową i biurową. Blue Cityto ponad 200 sklepów, restauracji, barów, kawiarni i punktów usługowych, duże centrum rekreacyjne, bogata oferta sportowa i atrakcje dla dzieci. Zapraszamy na www.bluecity.pl
Dołącz do nas na Facebook.com:www.facebook.com/CHBlueCity
Link do strony artykułu: https://2fwww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/jarmark-produktow-regionalnych-1